Column – De reden waarom ik de volgende verkiezingen PVV stem

Deze column is ingezonden en reflecteert niet de mening van Makamo Zaanstad. We bieden gewoon een podium aan mensen om hun verhaal te doen. Reacties kun je onder het artikel plaatsen, maar hou het wel fatsoenlijk!

verkiezingenIk ben geboren en getogen in Zaandam. Toen ik in 1961 op de wereld kwam, zag Nederland er nog heel anders uit. In de loop der jaren heeft de techniek er voor gezorgd dat heel veel dingen in het leven makkelijker zijn geworden. Zoals het internet, waar iemand zoals ik zijn mening mee de wereld in kan sturen. Ik ben gek op vooruitgang en weet dat verandering soms noodzakelijk is om verder te komen. Toch zijn er in Zaandam en de rest van Nederland veranderingen aan de gang die ik geen warm hart toedraag.

De culturele dingen waar ik mee opgegroeid ben, moeten wijken voor de nieuwe Nederlanders. Ook zie ik dat de Nederlandse bevolking steeds meer te maken krijgt met het inperken van vrijheden omdat allochtonen en linkse mensen zo snel gekwetst en beledigd zijn. Dat is van de zotte, want juist de vrijheden die we hier hebben, onderscheiden ons van het kalifaat. Vrijheden zouden nooit ingeperkt moeten worden en al helemaal niet omdat er een paar mensen niet beledigd of gekwetst willen worden. Ik hoorde columnist Ebru Umar laatst op TV zeggen dat mensen er voor kiezen om beledigd te zijn en die mening deel ik helemaal. Je mag vrijheid nooit beperken omdat iemand je mening niet kan waarderen. Toch gebeurt dat wel in dit land. Tegenwoordig moeten mensen zich namelijk ook al schuldig voelen als ze Sinterklaas vieren met hun kinderen en daarbij Zwarte Piet een rol laten spelen. Je schuldig voelen over een fictief figuur die kinderen een leuke dag wil bezorgen. Het is van de zotte.

Toch is dat niet de reden dat ik op de PVV gas stemmen. De reden dat ik op de PVV ga stemmen is omdat ik me niet gediscrimineerd wil voelen in mijn eigen land. Hier in Zaandam kregen een paar Turkse jongens die video’s maakten dagenlang nationale media-aandacht, maar de echte problemen in deze stad bleven onderbelicht. Het ging voornamelijk om de behoeftes van die jongens. Jonge kerels die mensen intimideren, bedreigen en mishandelen kregen ruimschoots de gelegenheid om aan te geven waar zij behoefte aan hebben. De slachtoffers van hun intimidaties, bedreigingen en mishandelingen kregen die kans niet. Die moesten niet zo zeuren, want ze bezorgden Zaandam alleen maar een slechte naam door media-aandacht te zoeken.

Dat is precies wat er mis is in dit hele land. De huidige politieke partijen (behalve de PVV en VNL) willen de grote groep allochtonen niet voor het hoofd stoten, want die groep allochtonen zijn ook potentiële stemmen in de toekomst. Daarom durft niemand te zeggen hoe het er echt voor staat. Dit land is kapot gegaan door linkse verraders die om hun eigen morele kompas te voeden denken dat je de wereld kunt redden door iedereen een plek in Nederland te geven. Dat terwijl het bewezen is dat de meeste allochtonen die hier langer verblijven totaal geen moeite doen om fatsoenlijk te integreren, maar wel verlangen dat wij maandelijks hun uitkering betalen. De criminaliteitscijfers laten duidelijke pieken zien als het gaat om misdaadcijfers in combinatie met allochtonen, maar als je dat hardop zegt, dan ben je een racist. Want de waarheid vertellen is even erg als de daden van Hitler of de Klu Klux Klan.

pvv

We hebben de grenzen open gezet om vluchtelingen op te vangen en een deel van die mensen blijft hier dan. Een groot deel van die groep, zal nooit een band voelen met Nederland of onze normen en waarden respecteren. Jonge Turkse criminelen die op Nationale TV zeggen dat ze strijders van Erdogan zijn, maar wel een uitkering in Nederland opstrijken, spugen elke Nederlander in het gezicht. Moeten we dat blijven pikken? Ik dacht het niet…

Mijn stem gaat de komende verkiezingen dus naar de PVV. Ik wil niet langer toe kijken hoe linkse mensen die zichzelf graag op de borst kloppen er voor zorgen dat mijn land verder naar de klote gaat. Ik wil minder, minder, minder criminele Turken en Marokkanen in Nederland! Ik wil mijn cultuur behouden! Ik wil mijn land terug!

9 Responses to Column – De reden waarom ik de volgende verkiezingen PVV stem

 1. hanskuyper schreef:

  Ik ben ongeveer even oud als u, woon in Zaandam en ben lelieblank. En toch ben ik het hartgrondig met u oneens. Zo zie je maar weer, niet elke ‘echte’ Nederlander denkt hetzelfde. En dat geldt net zo goed voor ‘buitenlanders’.
  In Zaandam wonen meer dan 200 nationaliteiten. U scheert hen over één kam door problemen met jongeren van Turkse afkomst te verbinden met de bezwaren tegen een zwarte Piet. Hoewel weldenkende Zaandammers met Turkse en Marokkanse wortels waarschijnlijk ook wel inzien dat de zwarte Piet een achterhaald en racistisch stereotype is, kwam het verzet ertegen in eerste instantie van Antillianen en Surinamers. Echte Nederlanders dus (hoewel ze dat in eerste instantie niet vrijwillig en zeker niet van harte zijn geworden).
  Ook uw idee dat linkse partijen vooral uit zijn op stemmenwinst is onzin. Daarvoor is de groep stemmers met een buitenlandse achtergrond vooral te klein en te divers. Bovendien verklaart uw vooronderstelling de houding van partijen als GroenLinks en de ChristenUnie niet – die zijn niet xenofoob, maar zullen maar weinig ‘allochtone’ stemmen trekken.
  Maar stemt u vooral PVV in maart. Dan weet u zeker dat uw stem niet zal worden gehoord, want geen enkele partij zal met Wilders samenwerken. En dat is ook helemaal niet zijn bedoeling, met dat belachelijke A-4’tje vol onmogelijke en onuitvoerbare wensen. Het enige wat u met uw proteststem bereikt, is een verdere polarisatie die het door u zo geliefde Holland verzwakt en buitenlandse machten, die ik, in sommige gevallen, net zo vrees als u, vrij spel zal geven. Waarop u nog weer een graadje bozer kunt worden.
  U trekt zichzelf in een neerwaardse spiraal van redeloze onmacht. Het is niet makkelijk om daar uit te klimmen, maar ik wens u toe dat het zal lukken.

  • Stenkel schreef:

   Juist mensen als u, heer Kuijper, zijn er de oorzaak van dat dit land verwordt tot een onherkenbare, veracherlijkte samenleving.
   Het zijn die mensen die hun onterechte kanttekeningen beginnen met ‘niet alles over één kam scheren’.
   Laat duidelijk zijn dat bedoelde groeperingen dat juist wél doen. De haat en afkeer naar autochtoon Nederland, al dan niet gevoed door de islam, is dermate groot en zichtbaar, dat er voor autochtoon Nederland geen respect in zit. Dwz dat zij die hen faciliteren tijdelijk worden getolereerd, maar uiteindelijk zullen ook zij het onderspit delven.
   De naïeve autochtoon, waaronder ik u ook reken, die niet de grenzen wil of durft te stellen, maakt dit land, haar kennisniveau en economie kapot voor onze kinderen. Dientengevolge ook voor de door hen ‘niet over één geschoren’ en gekoesterde minachters van onze samenleving.
   Zij die ons minachten zijn niet fout, maar zij die de achterlijkheid ten toon spreiden om dit te laten gebeuren.
   Zoals u.

  • U bent dan ook de linksmens waar de auteur van dit stuk het over heeft. U bent een van de hoofdredenen om PVV te gaan stemmen

  • Hans Kuyper is een wegkijker, net als de rest van al die goedmensen. Je hoeft geen PVV te stemmen om te zien dat het fout gaat in de lage landen. Natuurlijk dienen vluchtelingen geholpen te worden, maar de echte vluchtelingen zitten nog in Syrië, die hebben namelijk geen tienduizenden Euro’s om de tocht door VEILIGE LANDEN naar Nederland te ondernemen. Minister President Drees was in 1950 van mening dat Nederland VOL was, we waren opweg naar 10 miljoen inwoners en daar was ons land niet op berekend. Volgens mijn mening is Nederland niet veel groter geworden. Een frisse kijk op zaken kan verhelderend werken als je minder naar DWDD en Pauw kijkt. Vriendelijke groet.

  • Michel schreef:

   @hanskuyper

   Achachach, hoe ver kun je je hoofd in het zand steken zeg.
   Mensen zoals u zijn DE oorzaak dat Nederland afglijd naar een bananen monarchie.
   Haal je hoofd eens uit het zand, doe de oogkleppen af en zie wat er werkelijk buiten allemaal gebeurd.
   Het overgrote merendeel van de misdaden word door een bepaalde groep besnedelanders gepleegd, maar linkse gutmenschen willen dat niet zien hè.
   Het overgrote merendeel aan uitkeringen en ‘sociale’ subsidies en toeslagen gaat op aan één bepaalde groep besnedelanders, maar ook dat willen linkse gutmenschen niet zien hè.
   Linkse gutmenschen willen ook niet zien dat socialisme helemaal niet sociaal is, maar voor hard werkende mensen juist heel asociaal.
   Het probleem met socialisme is dat je uiteindelijk ook door andermans geld heen raakt.
   Nederland KAN niet de hele wereld opvangen en van gratis geld voorzien. De ellende die dat met zich meebrengt is niet alleen moraal verwerpelijk, maar ook nog eens onbetaalbaar.
   Dat PVV niet zal gaan regeren omdat uw geliefde linkse partijen niet met Wilders samen willen werken zullen we nog wel eens zien.
   Wanneer PVV de grootste partij word zullen andere partijen met ze samen MOETEN gaan werken.

   P.S. Ik stem geen PVV.

  • Alice schreef:

   Aruba viert uitgebreid Sinterklaas samen met veel zwarten Pieten.

 2. Nel schreef:

  Vraag: wie heeft deze column geschreven? Het lijkt mij zo een redactionele bijdrage. Een mening zonder naam, da’s toch een beetje raar?

  Noot redactie Makamo: De naam van de schrijver is bij ons bekend, maar we vonden het volkomen logisch dat hij met de huidige ontwikkelingen in Zaandam er niet openlijk voor uit komt dat hij PVV gaat stemmen. We hebben dit stuk wel geplaatst, maar er staat ook boven dat dit niet onze visie is.

 3. Anne Haan schreef:

  Dapper hoor om zonder je naam te noemen deze column te laten plaatsen. Ik ben ietsje ouder dan de schrijver van de column en er is geen haar op mijn hoofd die er ooit over zou denken om pvv te stemmen. Juist omdat de pvv van ons land een bekrompen, autoritair land wil maken door het buiten sluiten van alles wat ‘anders’ is.

Geef je mening!

%d bloggers liken dit: